Barcelona med barn

april 13, 2012 - Barcelona - Inga kommentarer

Det finns få städer i världen (kanske Paris och New York) som är så lämpliga att resa till med barn i alla åldrar som Barcelona, dess rika konstnärliga arv, framförallt den som är från 1800-talet, kan vara av tycke (för sina färgstarka labyrinter) för de yngre resenärerna. En promenad längs las Ramblas, med hela familjen, bland levande statyer, blomstånd och djur ända fram till havet är välkommet bland såväl barn som vuxna. Men, Barcelona är detta och mycket mer.

barcelona barn

Barcelonas parker

Designad av en av de mest universella katalanska artisterna, samma arkitekt som drog igång projektet om la Sagrada Familia, Antoni Gaudí, är parken Parque Güell, med sin distinkta jordnära stil, de färgfyllda kaklen, utsikten över staden, trapporna, de små gångarna och tunnelgångarna som är en obligatorisk del hos varje resenär, oavsett om sällskapet är familjen, en efterrätt eller helt själv.

Men detta är inte den stadens enda park, även om det är den mest spektakulära från en artistisk synvinkel. I den äldre delen stöter man på Parque de la Ciutadela som öppnades för allmänheten i slutet av 1800-talet och designades i en europeisk stil, som då växte som svampar ur jorden. I parkens mer än 17000 kvm stora område påträffar man fina modernista torg, exotiska växter och Barcelonas Zoo, känd bland annat för att varit hem åt albinogorillan Copito de Nieve och, idag känt för att erbjuda ett fullspäckat schema med aktiviteter och utflykter.

Paken, El Parque del Laberinto de Horta, som liknar en fransk trädgård med sin skurna buxbom, tempel och små klassiska skulpturer och Jardín Botánico de Barcelona, utformad för forskning och utbildning, fyller en viktig funktion vad det gäller fyra olika zoner av grönska.

Nöjesparker i Barcelona

Även om dessa områden garanterar att du kommer att ha roligt, har Barcelona en hel del fritid och familjeunderhållning att erbjuda. Vi har redan nämnt djurparken, men vi får inte glömma de flertaliga attraktionerna av Tibidabo, med det upplysta stora pariserhjulet uppe på kullen med samma namn som förenas med en linbana i mitten. Det är en av de äldsta av sitt slag, och Barcelona har därför varit en föregångare vad det gäller detta.

Pueblo Español eller ”Poble Espanyol” fyller snart hundra år, men det betyder inte att det inte skulle finnas aktiviteter designade för moderna familjer. Besök deras hemsida där ni finner information om välbefinnande, små verkstäder, dockteater, parader, underhållning med clowner, tävlingar mm. Och detta utan att glömma de olika teman som finns i parken, som är skapta för att ta fram känslan av de olika regionerna i Spanien, som formar denna charmiga plats.

Akvariet i Barcelona, Acuario de Barcelona, med fiskar (det saknas inte hajar) från alla världshaven, Museo de Fútbol Club Barcelona (Fotbolls museet), de olika biograferna, några som visas i 3D med bekanta stjärnor, inklusive ett program anpassat för barn på en så pass sofistikerad och intellektuell plats som Gran Teatro del Liceo har ett underhållande och utbildande utbud som varit banbrytande i Barcelona som vänder sig till barnen. http://www.only-apartments.es/guia/category/barcelona/viaje-ninos-barcelona/

 

Candela Vizcaíno Only-apartments AuthorCandela Vizcaíno

Det bekvämaste sättet att resa på med dina barn är med bil och att hyra boende för semestern. Kom ihåg att det finns lägenheter i Barcelona som är bra, fina och billiga.

Kontakta mig 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

  • Din e-postadress kommer inte att publiceras

Du kan använda följande taggar och HTML-attribut

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>