Lägenheter i Aten

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

41

Lägenheter i Aten

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Aten, Grekland har fått betyget 4.2 av 5 och betyget grundas på 369 kommentarer. Boka din lägenhet från 34US$/natt.

Lägenheter i Aten – Bästa semesterboendet

Aten stiger upp från det förflutna och markerar början på den mänskliga civilisationen med alla sina antika minnesmärken som lade grunden för den värld vi lever i idag. Men det är också en förändringens stad - inte bara stöpt av historia, myter och legender. Faktum är att Aten ständigt är ”på gång”, med en vibrerande konst- och kulturscen och en välplacerad fot i den moderna världen. Dess kosmopolitiska ansiktslyftning har gett en uppsjö av moderna kaféer och butiker, en nouveau restaurangkultur och högteknologiska byggnader, som alla står i skuggan av de stora antika monumenten som vakar över staden som gamla och visa beskyddare. Få ut det mesta av stadens båda sidor genom att hyra en av våra lägenheter i Aten. Kolla in vårt fantastiska utbud av boutiqueboende och billiga lägenheter med otrolig utsikt över den antika staden.

En antik värld i modern tid – Se och göra i Aten

Våra lägenheter i Aten är belägna i närheten av dessa berömda landmärken, vilket ger dig enkel tillgång till alla de stora sevärdheterna.

Semesterlägenheter i Aten

Aten utgör platsen där antikens civilisation startade och bjuder besökare på en millenniegammal värld att utforska. Attraktionerna må vara fantastiskt historiska, men utbudet av semesterlägenheter i Aten är modernt och lyxigt. Under Akropolis höjer sig boutiquehotell som är fyllda med modern konst och new age-bekvämligheter medan mysiga gästhus gömmer sig i stadens gamla kvarter. På annat håll finns vandrarhem som vänder sig till stadens yngre besökare – de som vill ha trendiga barer och livligt nattliv, medan lägenheter finns utspridda i staden som erbjuder en lokal inblick i Atens liv.

Lägenheter i Aten - Semesterlägenheter i Aten

Slingrande gator och vidsträckta torg - Omgivningarna i Aten

Aten består av flera stadsdelar som var och en har sina egna personligheter och sitt eget utbud av aktiviteter. Plaka är en av de mest välbesökta stadsdelarna belägen i skuggan av Akropolis. Här finns ett myller av labyrintliknande gator som kantas av mysiga caféer, udda butiker och färgglada, neoklassiska hus. Sedan finner du Monastiraki, en stadsdel som ligger intill Forum Romanum, som står värd för ett flertal loppmarknader under hela veckan. Omgiven av imponerande arkitektur och massor av butiker, kommer du både få en glimt av Atens historia och nutid i Monastiraki.

Psirri brukade vara en sömnig stadsdel, bortglömd till förmån för mer populära delar av staden. Men numera är det en vibrerande stadsdel som kommer till liv efter mörkrets inbrott. Du hittar massor av trendiga nattklubbar, gallerier och restauranger utspridda över hela stadsdelen, och den utstrålar en urban charm som är svår att hitta någon annanstans.

Sedan finns det kommersiella centret, Atens kosmopolitiska, moderna stadsdel som nyligen fått gågator och en ordentlig ansiktslyftning. Det är ett nav av aktivitet, med allt från udda gallerier till gamla museer, gammal arkitektur och moderna matställen.

Våra lägenheter i Aten är utspridda över samtliga dessa områden så att du verkligen kan få en känsla för atmosfären i staden.

Framme i Aten - Ta dig från flygplatsen till centrum

Aten-Elefthérios Venizélos flygplats är belägen mycket nära stadens centrum, vilket betyder att det är lätt att snabbt ta sig till händelsernas centrum. Du kan hoppa på tunnelbanan som tar dig till Syntagmatorget eller stadsdelen Monastiraki, eller så kan du ta den expressbuss som går med täta turer mellan flygplatsen och Syntagmatorget.

Alternativt finns det många taxibilar som väntar utanför terminalerna där du kan få en snabb och ganska billig åktur till din destination. Det är faktiskt möjligt att gå från flygplatsen till Aten och passa på att uppleva några av stadens fantastiska sevärdheter längs vägen, men det tar ett tag och är inte det bästa alternativet om du har med dig stora mängder bagage.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra