Lägenheter i Girona

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

8

Lägenheter i Girona

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

Lägenheter i Girona – Billiga Boutiqueboenden

Girona ligger i hjärtat av Katalonien och målar en historisk bild. Kännetecknad av gamla hus, kyrkspiror och fallfärdiga små gränder, erbjuder staden en fascinerande resa tillbaka i tiden. Den är omgiven av murar och hem åt Kataloniens bäst bevarade judiska kvarter. Floden Rio Onyar flyter förbi kantad av färgglada flerbostadshus. Girona står värd för ett antal museer och småudda hantverksbutiker, men är mest känt för sin spirande matscen. I staden hittar du en mängd lokala, autentiska restauranger som serverar några av de bästa spanska rätterna i hela landet. De stenlagda gränderna erbjuder den perfekta bakgrunden för att koppla av med en tapas eller två och ett glas vin. Dyk rakt in i den historiska miljön och läckra matscenen från en av våra lägenheter i Girona. Vi har ett utbud av boutiqueboenden utspridda runt staden inom gångavstånd från alla de stora attraktionerna.

Museer och medeltida kloster – Att göra i Girona

Ta reda på mer om Girona och dess fascinerande historia genom att söka upp alla de stora attraktionerna. Tack vare det centrala läget av våra lägenheter i Girona har du inga problem att hitta dessa ikoniska landmärken och lära känna denna fascinerande stad.

Alternativa sätt att utforska kulturen i Girona

Girona erbjuder ett myller av kulturella aktiviteter, men det finns en rad olika sätt att verkligen komma under huden på staden. Varför inte utforska några av de lite mer okända platserna och företeelserna?

Castellers utgör en viktig del av den katalanska kulturen och följer en tradition som har gått i arv i många generationer. Castellers är mänskliga torn med grupper av tränade vuxna och barn som alltid strävar efter att klättra högre och högre. Om du känner dig sugen på att utforska detta ytterligare kan du alltid bli en casteller för en dag. Runtom i staden finns ett antal platser där du kan se på denna talangfulla konstform och pröva på den själv.

Om du är ute efter något lite mer historiskt och lite mindre aktivt kan du utforska ett underjordiskt skyddsrum. Det är inte det mest konventionella sättet att upptäcka Girona, men det ger en fascinerande inblick i regionen under det spanska inbördeskriget – perioden då dessa underjordiska skydd byggdes.

Gaudi är den mest kända arkitekten i Katalonien, men det fanns några andra som var lika begåvade. Rafael Maso är en av dessa arkitekter som skapade exceptionella katalanska mästerverk under 1900-talet. Du kan besöka Masos hus i Girona, där du kan vandra bland möbler designade av arkitekten själv och få utsikt över floden Onyar från ett annat perspektiv.

Matälskare kommer verkligen njuta i Girona. Glass är en enormt populär trend i staden, som är hem för ett antal glassbarer i toppklass. Rocambolesc anses vara bäst. Den ägs av Jordi Roca och erbjuder en lång rad fantastiska smaker som serveras i bägare så att du kan äta och utforska samtidigt.

Om du snarare är den ölälskande resenären, så ska du inte oroa dig! Girona har flera fina lokala bryggerier. Kolla in Moska, som är ett av de mest populära bryggerierna, där du även kan lära dig om processen och prova några av de läckra lokala smakerna.

Lägenheter i Girona – Semesterlägenheter i Girona

Semesterlägenheter i Girona

Utbudet av semesterlägenheter i Girona reflekterar den medeltida, historiska atmosfären i staden och ger dig gott om rustika och traditionella boendealternativ utmed de vindlande gatorna i de judiska kvarteren eller de modernare delarna av staden. Från högklassiga hotell som är i linje med Gironas växande moderna scen och livliga vandrarhem som erbjuder en rå inblick i staden till semesterlägenheter som blickar ut över souvenirbutiker och den pittoreska floden – Girona har något för alla. Boendena här är väldigt prisvärda och ger dig chansen att utforska staden med stil.

Att ta sig till Girona - Kollektivtrafiken i och runt staden

Girona är verkligen lätt att ta sig till tack vare stadens goda förbindelser med de större städerna i hela Katalonien. Om du anländer med flyg finns det två huvudsakliga alternativ. Girona har en egen flygplats som ligger nära stadens centrum. Du behöver bara hoppa på en buss eller ett tåg från terminalerna för att ta dig in till staden. Alternativt kan du ta en taxi utanför flygplatsen som tar dig direkt till din dörr.

Ett annat, mer populärt alternativ är att ta sig till Girona via Barcelonas flygplats. Barcelona är beläget ungefär en timme eller så från Girona och erbjuder en snabb resa. Från flygplatsen kan du hoppa på ett tåg till Barcelonas centrum, där du kan byta till ett direkttåg till Girona från centrala Sants station.

När du är i Girona kommer du sannolikt inte att behöva använda någon kollektivtrafik. Våra lägenheter i Girona är alla centralt belägna, så du kommer alltid vara där det händer. Det bästa sättet att utforska staden är till fots. Allt ligger inom gångavstånd och du kan vandra längs myllret av medeltida gränder, ta en paus här och där på glassbarer, kaféer och i hantverksbutiker.

Om du är ute efter att utforska den vackra naturen som omger Girona finns det gott om bussar som kör direkt från staden till alla populära platser. De erbjuder fantastisk utsikt över landskapet och är ett billigt och enkelt sätt att utforska Katalonien. Det finns också ett antal tåglinjer som förbinder Girona med andra katalanska städer, liksom några av de populära stranddestinationerna längs Costa Brava.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra