Lägenheter i Granada

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

25

Lägenheter i Granada

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Granada, Spanien har fått betyget 4.2 av 5 och betyget grundas på 52 kommentarer. Boka din lägenhet från 68US$/natt.

Lägenheter i Granada – Budgetboende för semestern

Granada är berömd för det majestätiska Alhambra, men den här kulturella spanska staden har mycket mer än så att erbjuda. Den rustika staden som ligger mitt i det undersköna landskapet i Andalusien bjuder sina besökare på en rik historia såväl som en händelserik nutid. Idag har staden en passionerad och ung personlighet med ett iögonfallande utbud av trendiga barer och hippa flamencohak. Men den genomsyras också av en djup, ingrodd historia sprudlande av islamiska färger och traditioner som har följt med ända in på 2000-talet. Samtidigt är det omgivande landskapet spektakulärt med de alpina topparna i Sierra Nevada vid horisonten, vilka målar en vacker naturlig bakgrund mot stadens pittoreska arkitektur. Och efter mörkrets infall kommer Granada till liv med ett pulserande, vibrerande nattliv. Flamencobarerna svämmar över av hängivna kulturentusiaster medan de exklusiva barerna och nattklubbarna är fullpackade fram till småtimmarna på morgonen. Fånga staden med en av våra lägenheter i Granada. Vi har den perfekta platsen för dig att bo på, oavsett vilken typ av resenär du är.

Lägenheter i Granada – Semesterlägenheter i Granada

Semesterlägenheter i Granada

Att hitta en vacker plats att bo på i Granada är mycket enkelt tack vare de pittoreska, spanska miljöerna och den oändliga blå himlen. Längs med kullerstensgatorna finns det gott om hantverksbutiker och souvenirstånd såväl som lyxhotell som erbjuder ett opulent sätt att se staden på. För en mer självständig vistelse finns det många billiga lägenheter utspridda i staden såväl som små intima gästhus och livliga hotell. Utbudet av semesterlägenheter i Granada är en förlängning av stadens kulturella atmosfär och ger dig ofta utsikt över pyttesmå gator, höga spiror och färgglada blommor.

Tekulturen i Granada

Med så starka influenser från morerna är det inte konstigt att några av deras traditioner och kulturer lever kvar i dagens Granada. De förde inte bara med sig en distinkt stil av arkitektur som präglar staden; det finns också en stark tekultur som härstammar från arabiska traditioner.

Runt om i hela Granada hittar du massor av "teterias", eller terum, som vart och ett är svept i rika textilier och rustika utsmyckningar. De är perfekta ställen för att bara luta sig tillbaka på plyschkuddar och koppla av i en lugn atmosfär med dimlyktor och lyxiga draperier. För ett ögonblick kanske du glömmer att du är i Spanien när du transporteras till en medina i Marocko mitt i en uppsjö av färger och dofter.

Det bästa stället att uppleva äkta teterias är i stadsdelen Albayzin. Styr kosan längs Calle Caldereria Nueva, en av de mer populära gatorna kantade med en stor samling av mysiga tehus som bara väntar på att få föra bort dig från den verkliga världen. Väl inne kommer du ha svårt att välja från det stora urvalet av exotiska teer som tillgodoser alla olika smaker och krämpor.

Häpnadsväckande arkitektur och design – Se och göra i Granada

Du kan hitta ett urval av våra lägenheter i Granada utspridda i de områden som anges ovan, vilket ger dig enkel tillgång till stadens favoritattraktioner.

Ät tapas på traditionellt vis

I de flesta delar av Spanien har den urgamla traditionen att få gratis tapasrätter vid beställning av dryck i stort sett dött ut. I Granada däremot är det sannolikt att du kommer att stöta på traditionen; delvis tack vare ett stort antal studenter på stram budget.

Om du vill uppleva tapas på traditionellt vis, där du får en platta med gratis tapas med varje runda av drycker, styr då i första hand kosan till Calle de Elvira eller Calle Navas. Här finns gott om autentiska tapasbarer längs hela gatorna där du verkligen får känna på livet som en lokalbo. För att krydda tillvaron lite extra kan du beställa bord på livliga och populära Bodegas Castaneda som har funnits i många, många år. Troget traditionen kommer du att serveras en läcker tapastallrik med varje runda av drycker för att hålla dig igång.

Våra lägenheter i Granada är utspridda över hela staden, och många av dem ligger inbäddade runt dessa populära tapasställen så att du snabbt kan tillfredsställa smaklökarna när hungern gör sig påmind.

Ta dig runt i Granada - Kollektivtrafiken i staden

Det överlägset bästa sättet att ta sig runt i Granada är till fots – alla de stora attraktionerna ligger inom gångavstånd från varandra och du kommer verkligen få känna att du är en del av staden när du är nära och personlig med den. Medan större delen av Granada är relativt platt, måste du avvara en del energi för att komma upp på kullarna till Alhambra och Albaycin. För detta ändamål kanske du vill hoppa på en av de lokala bussarna som går från centrum till dessa stora sevärdheter regelbundet under hela dagen. Det finns även minibussar som tar dig uppför sluttningen så du slipper den mest ansträngande delen av turen.

Busstrafiken i Granada, som är billig och enkel att använda, förbinder de viktiga landmärkena samtidigt som den erbjuder fantastisk utsikt genom fönstren. Det finns också en effektiv tågservice som tar dig till utkanten av staden samt till närliggande städer. Alternativt, om du känner dig aktiv, kan du hyra en cykel för att ta dig runt i staden. Ta dig från ett favoritläge till nästa i din egen takt och på dina egna tider.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra