Lägenheter i Palma de Mallorca

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

1

Lägenheter i Palma de Mallorca

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

Lägenheter i Palma de Mallorca – Billigt Semesterboende

Mallorcas huvudstad är ett av Medelhavets största nav med vackra vyer och strålande väder. Omgiven av det lugna, blå havet på ena sidan och de fjärran bergen på den andra så erbjuder staden en vykortsperfekt miljö som gjord för en härlig semester. I staden finns det gott om iögonfallande arkitektur som kommer än mer till sin rätt mot en till synes evigt blå himmel. Belägna på en sluttning strax ovanför basen av staden reser sig de gamla kvarteren med stolthet. Här hittar du ett virrvarr av gränder som slingrar sig förbi söta kaféer, små butiker och lokala restauranger, liksom många museer och gallerier som visar upp öns spirande konstscen. När du är klar med din utforskning kan du luta dig tillbaka och koppla av med en öl och skaldjur under en typisk långlunch. Välj en plats med utsikt över sanden och havet, och njut av den avslappnade livsstilen i Palma de Mallorca. Våra lägenheter i Palma de Mallorca ligger utspridda över alla delar av staden, så du kommer garanterat att hitta det perfekta boendet oavsett om du ska på solsemester eller en kulturell resa.

En blandning av historia och natur – Se och göra i Palma de Mallorca

De bästa stränderna i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca är ett populärt mål för soldyrkare som är på jakt efter lite sol och sand. Dess idylliska läge vid Medelhavet ger staden ett behagligt klimat året runt, och det finns flera sprudlande stränder som erbjuder en perfekt plats att luta sig tillbaka och slappna av på.

Väster om Palma de Mallorca hittar du stranden Cala Major, som är en lång sträcka av sand populär bland både lokalbefolkning och turister under sommarmånaderna. Den erbjuder fri utsikt över havet och det finns gott om barer, museer och restauranger precis intill. Öster om staden finner du Playa de Palma som sträcker sig nästan 5 km. Detta är Palmas mest kända strand och den är mycket välbesökt under sommarmånaderna. Om du vill ha en vibrerande paus från strandlivet, boka då ett bord på en av de strandnära barerna eller restaurangerna och fördriv en solig eftermiddag.

Att besöka stranden är en favoritsysselsättning för turister i Palma och vårt stora utbud av strandnära lägenheter i Palma de Mallorca erbjuder den perfekta platsen att bo på för att njuta av solen, sanden och havet.

Lägenheter i Palma de Mallorca – Semesterlägenheter i Palma de Mallorca

Semesterlägenheter i Palma de Mallorca

För att komplettera dess status som en populär semesterort består utbudet av semesterlägenheter i Palma de Mallorca av gott om strandnära alternativ, inklusive fristående enrumslägenheter med vyer över havet och lyxiga hotell som sträcker sig rakt ut på den sandiga kustremsan. I stadskärnan bland de slingrande gränderna finns det intima vandrarhem och gästhus som erbjuder traditionella platser att bo på såväl som ett urval av lägenheter att hyra som ligger nära alla de största attraktionerna. Semesterboendena i Palma de Mallorca är billiga och ligger inom gångavstånd från stranden och de ikoniska landmärkena.

Den antika historien i Palma de Mallorca

Utöver stränderna ståtar Palma de Mallorca med en oerhört rik historia. Staden har varit bebodd av civilisationer sedan 5000 f. Kr, innan den invaderades och övertogs av romarna år 123 f. Kr. Stadens historia blev allmänt känd först på 1950-talet när turister började flockas till dess stränder för att uppleva stadens tidigare liv och skymta resterna av forntida civilisationer.

Under sin livstid har Mallorca upplevt ett stort antal invasioner för en sådan liten ö. Den mest kända invasionen ägde rum på 1200-talet och leddes av kung Jakob I av Aragonien. Han attackerade staden med en enorm armé med 1500 hästar och 15000 män – ett antal som den lilla ön inte kunde värja sig emot. Idag är La Seu, även känd som Palmas Katedral, öns viktigaste historiska byggnad. Den uppfördes över resterna av en gammal moské 1229 efter kung Jakobs invasion, men arbetet blev inte klart förrän några århundraden senare, 1601.

Kollektivtrafiken i Palma de Mallorca

Att ta sig till våra lägenheter i Palma de Mallorca är lätt tack vare det fina utbudet av kollektivtrafik. Ön betjänas av Palma de Mallorca flygplats, som erbjuder en mängd olika metoder för att komma runt ön och in i staden. Stadsbussarna är det bästa sättet att ta sig runt och det finns ett antal linjer som går från terminalerna till olika platser runtom i staden. De ger också en bra form av transport när du är i staden och snabbt vill ta dig från en attraktion till en annan eller utforska mer av ön.

Alternativt kan du hoppa in i en taxi utanför terminalerna. Resan går oftast snabbt, beroende på trafiken, och priserna är mycket överkomliga.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra