Lägenheter i Sitges

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

11

Lägenheter i Sitges

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

Lägenheter i Sitges – Billiga Boenden

Sitges ligger bara 35 kilometer från Barcelona och erbjuder en strandnära tillflyktsort en kort bit från Gaudís livliga stad. En gång i tiden var Sitges en lugn fiskeby, men den har sakta omvandlats till en populär semesterort som är en storfavorit bland katalanska semesterfirare. Utöver underbara stränder och en livlig kustkultur har Sitges även en blomstrande konströrelse inom modernism, som bland annat lockade storheter såsom Picasso. I våra dagar är staden en favorit bland festprissar och den är dessutom känd för sin gayscen och sina gigantiska fester som anordnas under hela sommaren. Staden har liknats vid Ibiza tack vare sitt goda utbud av förstklassiga nattklubbar och barer, men det finns även traditionellt spanskt liv att tillgå här i form av autentiska tapasbarer och lokala festivaler. Låt dig absorberas av festen genom att boka en av våra lägenheter i Sitges - en perfekt utgångspunkt när du ska utforska kulturen och det glada nattlivet i staden.

Sitges Tre Bästa Museer

Trots dess rykte som en partystad har Sitges mycket konst och kultur att erbjuda också med ett urval av museer och gallerier utspridda över hela staden. Från våra lägenheter i Sitges kan du fördjupa dig i detta genom att utforska några av de mest älskade museerna.

Sitges Turbulenta och Fascinerande Historia

Sitges has spelat en viktig roll i den spanska historien. Även under romartiden, för över 2000 år sedan, så var den känd som en feststad, och detta karaktärsdrag har hängt med ända in i våra dagar. Runt om i staden kommer du ofta stöta på ordet "Subur", vilket refererar till namnet som feststaden hade innan Sitges.

År 1838 förlorade många livet i en attack mot staden. Gatan 1 de Maig är uppförd till minne av denna mörka tid och för att markera datumet då många av Sitges invånare förlorade livet. Under Francos styre döptes gatan om till 2 de Mayo, men fick tillbaka sitt ursprungliga namn kort därefter.

De äldre delarna av Sitges är ett av de populäraste distrikten för turister med sin rustika arkitektur och neoklassiska fasader. De vindlande gatorna är fulla av små restauranger, lokala barer och hantverksbutiker, men du kommer även se gott om blå linjer som målats över trösklarna till flera hem. Dessa refererar till stadens status som en fiskeby och markerar fiskares hem. De blå linjerna agerar som kommunikation till förbipasserande om att de inte skulle störa fiskarna när de sov under dagen. Det finns fortfarande fiskare som kallar Sitges sitt hem, men de är få till antalet i dagsläget.

Lägenheter i Sitges – Semesterlägenheter i Sitges

Semesterlägenheter i Sitges

I egenskap av en mysig kuststad vänder sig utbudet av semesterlägenheter i Sitges till besökare som är på jakt efter sol, hav och sand. De vindlande gatorna i stadskärnan bjuder på många mysiga gästhus och intima B&B:s som bara ligger en kort promenad från vattnet medan strandpromenaden är kantad av roliga vandrarhem och boutiquehotell som alla är sprängfyllda av härlig atmosfär. Utöver detta finns det ett bra urval av lägenheter bara ett par stenkast från havet och Sitges centrala delar som placerar besökare mitt i händelsernas centrum.

Shopping och Spansk Kultur - De Bästa Gatorna i Sitges

Tack vare dess rika historia och livliga kultur så är Sitges hem till en rad fascinerande gator som är perfekta startpunkter för personer som besöker staden.

Calle Parelades börjar vid torget Placa d'Espanya och är ett nav för turistattraktioner. Ta en promenad här för att stöta på massor av souvenirbutiker, lokala barer, kaféer och gott om sittplatser utomhus där du kan ta något att dricka och se på människorna. Det är även starten för det livliga nattlivsdistriktet, där klubbar och livliga barer ersätter kaféer och hantverksbutiker.

Calle Jesus är precis lika populär bland turister tack vare sitt stora utbud av gulliga kaféer och fallfärdiga barer. Den flankeras av ett utbrett torg med storslagen design och livligt stadsliv.

Calle Sant Francesc är shopparens himmelrike. Längs med denna gata kan du titta in i en uppsjö av klädbutiker och ta en paus på ett av de många kaféerna eller bagerierna.

Calle Mayor anses vara en av de mest pittoreska gatorna i staden och bjuder på många mysiga restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur samt lokala rätter. Den svänger av mot stadens äldre historiska center och mynnar ut i Placa de la Ajuntament – ett av de viktigaste torgen i hela staden. Det finns gott om små sidogator som sticker ut från Calle Mayor, så se till att ta god tid på dig att utforska dessa traditionella omgivningar.

Våra lägenheter i Sitges ligger utspridda över hela staden och är inom gångavstånd till dessa huvudsakliga gator, vilket betyder att du kan få ett smakprov på det lokala livet utan att behöva ta dig alltför långt.

Att bo i Sitges – Hur du tar dig hit

De flesta anländer till Sitges från Barcelona via den huvudsakliga flygplatsen El Prat Airport. Därifrån kan du ta ett flygplatståg till stadens centrum och byta vid stationerna Passeig de Gracia eller Barcelona Sants. Det finns även en busstjänst som regelbundet avgår direkt från flygplatsen i Sitges under sommarmånaderna. Alternativt kan du ta en buss från Plaza Catalunya i Barcelonas mitt.

Om du anländer till Girona Airport så är resan något mer komplicerad. Du måste ta ett tåg till Barcelonas centrum och sedan ta antingen en buss eller ytterligare ett tåg till Sitges.

Vissa personer väljer även att flyga till inrikesflygplatsen Tarragona, varifrån du kan ta ett tåg till Sitges.

När du väl är i Sitges kommer du troligtvis inte behöva använda kollektivtrafik. Staden är relativt liten och alla huvudsakliga attraktioner ligger inom gångavstånd från varandra.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra