Lägenheter i Split

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

61

Lägenheter i Split

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Split, Kroatien har fått betyget 4.2 av 5 och betyget grundas på 131 kommentarer. Boka din lägenhet från 54US$/natt.

Lägenheter i Split – Budgetboenden

Split balanserar en perfekt blandning av gammalt och nytt genom att vara sina kroatiska rötter trogna och samtidigt tillföra en nypa modernt liv. Det finns en speciell, vibrerande atmosfär i denna dalmatinska stad som genomsyrar de imponerande exemplen på klassisk arkitektur och den närliggande siluetten från kustbergen. Staden omges av betryggande armar i form av dess gamla murar och erbjuder mycket på liten yta. Här hittar du allt från mysiga, autentiska restauranger, högklassiga barer och butiker, till historiska museer och traditionell design. Om du efter detta inte trodde att det kunde bli mer pittoreskt så sträcker sig staden dessutom till de lugna, blå vattnen i Adriatiska havet. Här kombinerar man fördelarna med att vistas i en stad med strandkultur, vilket gör det till den perfekta platsen att insupa Kroatiens unika charm, slappna av i det varma vädret och njuta av utsikten. Checka in i en våra lägenheter i Split för att få den fulla upplevelsen – från boutiqueenrummare i hjärtat av stadens vindlande gator, till budgetvåningar med utsikt över de klarblå vattnen.

Fantastiska Vyer och en Uppsjö av Saker att Göra

Våra lägenheter i Split finns utspridda över hela staden, inklusive i de områden som ligger runt ovan nämnda sevärdheter.

Att Söka Efter Paradiset – Splits öar

Det Adriatiska havet som omger Split erbjuder ett urval av öar, där var och en har en egen noga utmejslad personlighet och karaktär. I de klarblå vattnen sticker de upp med sin bördiga grönska och paradisliknande vyer. De har även traditionella byar och ett antal historiska monument som tillför lite kultur till blandningen.

Du finner bland annat Vis – en vacker ö som är berikad med gömda bukter, vackra vinodlingar och täta skogar. I staden Vis kan du hitta runt ett dussin autentiska restauranger och barer, medan du på den södra delen av ön kan bevittna de gamla fisketraditionerna i Komiza och snorkla med sköldpaddor och delfiner.

För en mer kulturell upplevelse kan du ta dig till Korcula, som bjuder på naturlig skönhet och historiska berättelser. Runtom i Korculas huvudsakliga by finns det massor av medeltida vägar som leder till mäktiga katedraler och imponerande museer, som alla har denna paradisös skimrande stränder och grunda vatten som bakgrund.

Hvar är troligtvis den mest populära av öarna och attraherar de glassiga, kreativa resenärerna som älskar att festa. Utforska Stari Grad, som är en labyrint av smala passager kantade med mysiga, familjedrivna restauranger. Du kan även besökta Tvrdaljslottet eller titta in i lokala hantverksbutiker. För att uppleva öns berömda nattliv så ska du ta dig direkt till Hvar stad, som är en ofattbar blandning av venetiansk och österrikisk design med massor av häftiga nattklubbar och trendiga barer.

Avslutningsvis har vi Brac – en stenig, vild motpart till sina systeröar. Här kan du gå på långa vandringsturer i skogar och på stränder. När du behöver ladda om kan du titta in i en av de många gulliga restaurangerna som ligger utspridda på ön.

Lägenheter i Split – Semesterlägenheter i Split

Semesterlägenheter i Split

Split har blivit en alltmer populär destination för resenärer som söker sol, hav, stränder och en stor dos kultur. Den kroatiska staden är fylld med utsökta restauranger, livliga barer och fascinerande museer, medan semesterlägenheter i Split vänder sig till alla typer av turister. Längs med vattnet finns det flera lyxiga hotell som erbjuder dig en opulent vistelse i denna magnifika stad medan semesterlägenheter och enrummare blickar ut över havet och de gröna öarna som ligger utspridda utanför kusten. På annat håll erbjuder lokala gästhus intima platser att bo på medan vandrarhem slår upp dörrarna för backpackers.

Njut av Split som en lokalbo

Tusentals turister flockas till Splits stränder varje år, men om du vill smälta in i lokalbefolkningen så måste du följa i deras fotspår. Börja med att utforska de slingrande gatorna i Gamla Stan och välj ett tyst kafé för att ta en kaffe och njuta av atmosfären. Medan du gör detta kan du observera när det dalmatinska livet passerar förbi. Om du därefter känner dig lite hungrig kan du köpa den lokala sötsaken pasicada för att ha något att knapra på när du går längs med gatorna.

Efter mörkrets infall kan du prova på stadens färska fiskrätter tillsammans med ett uppfriskande glas vin.

Med våra lägenheter i Split kan du utforska staden som en lokalbo och ta dig djupare in i dess kulturella berättelser, gamla traditioner och fascinerande, dagliga liv.

Att se Split – Ta sig runt i staden

Splits kärna består mestadels av stora gångvägar och smala gränder, vilket betyder att du inte behöver hitta transportmedel för att ta dig runt här. Om du vill ta dig utanför detta område så erbjuds dock ett flertal alternativ.

Till att börja med så finns det en effektiv busstjänst med ett flertal linjer som snirklar sig runt staden och kopplar samman alla sevärdheter samtidigt som du bjuds på häftiga vyer på vägen. Biljetterna är billiga och det är ett populärt sätt för lokalbor att ta sig från en plats till en annan.

Alternativt så finns det turistbussar som man hoppar på och av, och som är perfekta om du vill se alla större sevärdheter. Köp bara en biljett för din tur och hoppa på och av som du vill. Det finns ofta en ljudguide som berättar om stadens historia på vägen.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra