Lägenheter i Syrakusa

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

43 lägenheter hittades
sortera efter:
Pris
Avstånd till centrum
Storlek
Popularitet
Betyg
Sovrum

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Syrakusa, Italien har fått betyget 3.9 av 5 och betyget grundas på 11 kommentarer. Boka din lägenhet från 41US$/natt.

Lägenheter i Syrakusa – Boutiqueboende för Semestern

Belägen på ön Sicilien betonar Syrakusa Italiens forntida skönhet. Tiden tycks stå stilla bland raderna av citrusträd och de antika grekiska ruinerna som finns utspridda över staden. Vid sitt hjärta bjuder Syrakusa på en uppsjö av traditionella italienska scener, inklusive vidsträckta torg kantade av stora barockbyggnader och smala gränder som slingrar sig ner till havet. Vid kusten ger det glittrande Medelhavet en bedårande bakgrund till uteserveringar och restauranger. Men Syrakusa är inte en sömnig medeltida stad. I själva verket vibrerar den med en livlig atmosfär som löper genom stadens gamla centrum, pulserande gatumarknader och samlingar av butiker och barer i toppklass. Våra lägenheter i Syrakusa erbjuder den perfekta platsen att bo på för att börja utforska den vackra scenen i staden.

Ett forntida landskap – Se och göra i Syrakusa

Museer och gallerier i Syrakusa

Tack vare sin långa historia och rika samling av italienska traditioner är Syrakusa hem för ett antal stora museer och gallerier som alla är belägna nära våra lägenheter i Syrakusa. Om du verkligen vill komma under huden på denna vackra stad bör du absolut besöka några av dessa fascinerande institutioner.

Museo delle Lacrimazione är en religiös utställning som visar händelserna och berättelserna bakom den gråtande Jungfrustatyn. Nedanför Santuario della Madonna delle Lacrime kan du också vandra bland de 5000 ljuslyktestatyerna i terrakotta. Det finns också möjlighet att se utgrävningarna i Piazza della Vittoria strax utanför.

Syrakusa är berömt för sin produktion av papyruspapper och Galleria Bellomo är exklusivt tillägnat detta hantverk. Galleriet som är beläget nära den berömda Fontana Aretusa inrymmer en samling av pappersprodukter tillverkade av papyrus, inklusive gratulationskort, anteckningsböcker, bokmärken och mycket mer. Det är ett bra ställe att upptäcka skönheten i papyruspapper och köpa dig en souvenir på samma gång.

I närheten av Fontana Aretusa finner du också Galleria Regionale di Palazzo Bellomo, som ligger inne i ett imponerande 1200-talspalats byggt i katalansk-gotisk stil. Här finns ett antal utställningar som visar sten och keramik från de tidiga bysantinska och normandiska epokerna samt ett stort urval av religiösa konstverk.

Även om det anses vara ett modernt museum visar Museo Archeologico Paolo Orsi stadens mest fascinerande arkeologiska samlingar. I fyra sektioner tar museet med dig genom Syrakusas historia – från dess utveckling fram till slutet av romartiden.

Lägenheter i Syrakusa – Semesterlägenheter i Syrakusa

Semesterlägenheter i Syrakusa

På den pittoreska ön Sicilien ligger Syrakusa med sina uråldriga berättelser och livliga moderna scen. Semesterlägenheter i Syrakusa reflekterar denna blandning av personligheter och erbjuder charmerande italienska gästhus som ligger undangömda bland virrvarr av gator såväl som stilrena, moderna hotell som tillhandahåller italiensk gästfrihet av bästa kvalitet och ett bra utbud av lyxiga bekvämligheter. På annat håll hittar man mysiga vandrarhem som erbjuder ett billigare boendealternativ såväl som semesterlägenheter som blickar ut över de fantastiska omgivningarna i regionen och stadens uppskjutande torn. Oavsett var du väljer att bo kommer Syrakusa bjuda på överraskningar runt varje hörn.

Arkimedes och Syrakusas grekiska historia

Många hävdar att Syrakusa har bättre grekiska ruiner än Grekland självt, och du kan se de gamla landmärkena runtom i staden och i naturen som omger den. Under många år styrde grekerna över delar av Sicilien, inklusive Syrakusa, som är platsen där Arkimedes, den berömda matematikern, föddes.

Det mest berömda antika grekiska landmärket i staden är "Tempeldalen", som är en hyllning till sju grekiska gudar, var och en förevigad i sitt eget tempel. Den antika grekiska regeringstiden i Syrakusa tog inte slut förrän romarna ingrep år 214 f.Kr., då staden gick under belägring.

Tack vare Arkimedes krigsuppfinningar lyckades staden föra en stoisk kamp under en lång tid. Arkimedes klo var en uppfinning som kom till särskild hjälp; den drog upp romerska fartyg ur havet och sänkte dem. Men trots den modiga kamp som Syrakusa förde vann romarna till slut och Arkimedes dödades.

Arkimedes berömda sista ord, "Rubba inte mina cirklar" yttrade han i en dispyt med en romersk soldat, som trots ordern att inte döda matematikern gick emot sina överordnade och dödade honom ändå.

Ta dig till Syrakusa

Syrakusa betjänas av Catania flygplats som ligger ungefär en timmes bilresa från stadens centrum och våra lägenheter i Syrakusa. Från terminalerna kan du hoppa på en buss som färdas direkt mellan flygplatsen och Syrakusa – en resa som tar drygt en timme och är det billigaste sättet att komma till staden. Alternativt kan du ta en taxi, vilket betyder kortare restid än bussen, men till en högre kostnad.

Det finns också en effektiv tågtjänst som går från centrum i Catania till Syrakusa, men det tar extra tid att först ta sig in till Catania från flygplatsen. Tågen är ofta långsammare än bussarna eftersom de gör en hel del stopp längs vägen. Det finns också möjlighet att ta ett långdistanståg från Rom, men det kan ta cirka tio timmar.

När du är i Syrakusa så är det lätt att ta sig runt till fots eftersom alla de stora attraktionerna ligger inom gångavstånd från varandra.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra