Lägenheter i Checkpoint Charlie

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

1

Lägenheter i Checkpoint Charlie

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

Saker att göra

Intressepunkter  

O2 World 9 Lägenheter
Fernsehturm 3 Lägenheter
Museumsinsel 2 Lägenheter
Potsdamer Platz 1 Lägenhet

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Checkpoint Charlie, Berlin, Tyskland har fått betyget 4.8 av 5 och betyget grundas på 51 kommentarer. Boka din lägenhet från 137US$/natt.

Lägenheter nära Berlinmuren (Checkpoint Charlie): En historisk vistelse i Berlin

Om du gillar modern historia och känner dig särskilt intresserad av allt som hör samman med kalla kriget, får du inte missa berömda "Checkpoint Charlie" som delade Västberlin och Östberlin fram till 1989. "Checkpoint Charlie" eller "Checkpoint C" är namnet på den mest kända gränsövergången mellan de två områdena av staden.

Från byggandet av Berlinmuren 1961 och utvecklingen och intensifieringen av spänningarna mellan västländer och sovjetländer blev Checkpoint Charlie en slags symbol för denna era och delningen av den tyska huvudstaden. Efter kalla kriget och Berlinmurens fall blev platsen en turistattraktion. Vakthuset ligger nu i AlliiertenMuseum i Berlin-Zehlendorf. Linjen där muren som delade staden stod är markerad på kullerstenarna.

Sedan slutet av andra världskriget, och med konsolideringen av kalla kriget, tvingades sovjeterna bevittna ett stort antal unga yrkesarbetare emigrera till västvärlden. Detta var en av de främsta anledningarna som ledde till byggandet av Berlinmuren som hindrade människor från att lämna kommunistlandet. Ett par gränsövergångar etablerades dock, såsom Checkpoint Charlie vid korsningen av Friedrichstraße, Zimmerstraße och Mauerstraße i Friedrichstadtdistriktet. På grund av dess synlighet och betydelse förekommer denna punkt för passage mellan den kapitalistiska världen och den kommunistiska världen i många filmer och spionböcker.

Lägenheter nära Berlinmuren - Platser att besöka nära Checkpoint Charlie

Boende nära Checkpoint Charlie

Berlin är utan tvekan en av Europas mest mångsidiga städer. Här finns aktiviteter för alla typer av publik. Det finns de som besöker staden för dess konst, för dess historiska intresse, för dess nattliv, för dess gröna platser, för dess politiska verksamhet, för dess stora event och mycket mer. Efter att ha varit den mest berömda delningen mellan sovjetvärlden och västvärlden under kalla kriget är Berlin av särskild betydelse för älskare av modern historia.

Tack vare det faktum att det är en mycket turistisk stad, kan du hitta ett extremt varierat utbud av boenden i staden: moderna vandrarhem för ungdomar som vill festa, lyxiga femstjärniga hotell, familjedrivna B&Bs och mycket mer. Men det bästa alternativet för att uppleva Berlin på dina egna villkor, utan att vara beroende av andras scheman eller att dela utrymmen, är att hyra en lägenhet.

Här på Only-apartments har vi ett stort antal våningar, studioboenden och lägenheter i Checkpoint Charlie-området. Från din lägenhet kan du njuta av turer i den före detta sovjetiska zonen av staden, liksom allt relaterat till Berlinmuren och dess fall.

Du kan njuta av den sanna tyska upplevelsen samtidigt som du har din egen plats, med den integritet och komfort som din resa förtjänar.

Platser att besöka nära Checkpoint Charlie

Den tidigare gränskontrollen Checkpoint Charlie är i sig själv är mycket intressant, men om du är intresserad av kalla kriget och hur det påverkade Tyskland finns det många andra intressanta turistmål som du kan besöka.

Hur man tar sig till Checkpoint Charlie

Från Berlins centralstation kan du ta buss M41 och gå ca tio minuter; eller så kan du göra en kombination med spårvagnen RE2 till Friedrichstraße station och sedan ta U6 mot Tempelhof och gå av vid Kochstraße, varifrån du behöver gå mindre än 100 meter.

Från Berlin-Tegel flygplats tar du TXL-bussen och går av vid Unter den Linden / Friedrichstr. Sedan får du gå ca 10 minuter.

Från Schönefeld ska du ta RE7 till Friedrichstraße och ta sedan U6 mot Tempelhof och gå av vid Kochstraße, varifrån du får promenera mindre än 100 meter.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra