Lägenheter i Fontana di Trevi

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

119 lägenheter hittades
sortera efter:
Pris
Avstånd till centrum
Storlek
Popularitet
Betyg
Sovrum

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Fontana di Trevi, Rom, Italien har fått betyget 4 av 5 och betyget grundas på 264 kommentarer. Boka din lägenhet från 88US$/natt.

Lägenheter nära Fontana di Trevi – Centralt boende

Vem minns inte när sensuella Anita Ekberg klev i vattnet i Fontana di Trevi medan Marcello Mastroianni trollbunden såg på i Federico Fellinis film Det ljuva livet från 1960? Denna italienska barockfontän byggdes dock av mer praktiska skäl. Den signalerade att vatten ankom i änden av den romerska akvedukten Aqua Virgo. Inledningsvis var det en osofistikerad konstruktion. Det var först år 1730 som påve Clemens XII anordnade en tävling för att utse den person som skulle bygga fontänen, som har Palazzo Poli som bakgrund. Havsguden Okeanos utgör centrumnischen medan de flankerande nischerna personifierar Fruktbarheten och Hälsan. De hästlika väsen som är spända framför Okeanos vagn symboliserar dualiteten: den ena är tyglad och lugn, den andra vild och obändig. Fontänen tog trettio år att bygga och dess arkitekt Nicola Salvi dog innan byggnationen var fullförd. Giuseppe Pannini fortsatte därefter att arbeta på den. Dessvärre skulle tidens gång och luftföroreningar komma att skada fontänen, och en löpande underhållsprocess inleddes under 1990-talet. Folk fruktade det värsta med tanke på de skador som fontänen redan ådragit sig samt de därav höga renoveringskostnaderna. Under 2014-2015 genomfördes omfattande renoveringsarbeten och nu är fontänen åter öppen, till glädje för såväl invånarna i Rom som stadens besökare. Namnet "di Trevi" kommer från det italienska ordet för "tre vägar" eftersom dess plats var den punkt där tre gator möttes. Traditionellt kastar man mynt i fontänen över vänster axel, vilket är tänkt att säkerställa ett kommande återbesök i Rom. Fontänen är belägen i det område som idag erbjuder det bästa boendet i centrala Rom. Kolla gärna in vårt fina utbud av lägenheter nära Fontana di Trevi.

Lägenheter nära Trevi Fountain uthyres från 20€

Liksom alla monument har Fontana di Trevi många historier att berätta. Det sägs att Charlotte av Belgien drack vatten från fontänen efter att ha besökt påve Pius IX. Hon var säker på att folk försökte mörda henne och att det enda säkra vattnet var det i Fontana di Trevi.

Dess skönhet nådde biodukarna genom stora filmregissörer. 1954 filmades en scen i Tre mynt i fontänen här. År 1960 filmade Fellini den mest berömda scenen genom tiderna, vilken gjorde Det ljuva livet till en klassiker.

Mynt till ett värde av omkring €3000 kastas i Fontana di Trevi varje dag. Pengarna samlas upp och doneras till välgörenhet.

Semesterlägenheter nära Fontana di Trevi Fontana di Trevi omges av många mysiga och pittoreska gränder. Det är en fängslande scen som är en fröjd för alla sinnen. För den självständige resenären finns det ett brett utbud av semesterlägenheter nära Fontana di Trevi, samtliga mycket bekväma och välutrustade. De kan hyras i endast ett par dagar såväl som i flera veckor. I området finns även gott om hotell av oöverträffad charm, men kom ihåg att priserna i området är höga. Du kan dock även hitta billiga vandrarhem lite längre bort. Oavsett vad du letar efter kommer du hitta det perfekta alternativet för just din vistelse.

Sevärdheter nära Fontana di Trevi

Området består av medeltida byggnader och majoriteten av dess attraktioner är kyrkor och palats belägna längs de små gatorna.

Rom är en stad som bjuder in dig till att strosa runt i maklig takt och insupa atmosfären och alla dess sevärdheter, liksom att ta en välbehövlig paus när du känner att det är dags för det. Våra lägenheter nära Fontana di Trevi är det perfekta boendealternativet. Här har du närhet till alla bekvämligheter i Roms centrum och gångavstånd till en lång rad attraktioner.

Hur man tar sig till Fontana di Trevi

Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplats (Rom-Fiumicino) är belägen 32 kilometer från Termini Station. Bussar avgår var 20:e minut; resan tar 30 minuter och kostar €4. På Termini kan du ta en taxi eller buss nummer 85 och gå av vid hållplatsen Tritone/Fontana di Trevi. Taxi från flygplatsen i Rom kostar €48 och du finner bilarna på motsatt sida av Avgångshallen. Det finns även många biluthyrningsföretag på flygplatsen. Att ha en egen bil är ett bra alternativ när du besöker alla guldkorn som Rom har att erbjuda.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra