Lägenheter i Las Ramblas

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

41

Lägenheter i Las Ramblas

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

Saker att göra

Intressepunkter  

Fira de Barcelona 81 Lägenheter
Palau Sant Jordi 68 Lägenheter
Sagrada Familia 64 Lägenheter
Casa Batlló 39 Lägenheter
Platja del Bogatell 30 Lägenheter
La Pedrera 24 Lägenheter
Parque Güell 21 Lägenheter
La Boqueria 18 Lägenheter
Plaza Real 16 Lägenheter
Puerto Olímpico 7 Lägenheter

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Las Ramblas, Barcelona, Spanien har fått betyget 4 av 5 och betyget grundas på 51 kommentarer. Boka din lägenhet från 42US$/natt.

Lägenheter på Las Ramblas – Centralt boende

Las Ramblas ligger i hjärtat av Barcelona och är 1,2 kilometer lång. Avenyn är en stor del av Barcelonas historia. Den har sett besök från presidenter, poeter, konstnärer och fotbollsspelare, liksom dagdrömmare som stannar för att känna på den livliga atmosfären. Dess namn härstammar från arabiska och betyder "uttorkad flodbädd". Den kallas Ramblas och inte la Rambla, även om det är en lång aveny som börjar vid Plaça de Catalunya och slutar vid Medelhavet. Ursprungligen var det en ström av vatten som flödade runt den medeltida stadsmuren. Den hade fyra portar: Trentaclaus, Boquería, Santa Ana och Portaferrissa. Under 1800-talet revs muren och Las Ramblas utvecklades till en lång aveny. Den är indelad i fem avsnitt med olika namn. Övre delen kallas Canaletes och följs av Estudis, Sant Josep, Caputxins och slutligen Santa Mónica. Du finner turistlägenheter att hyra längs samtliga avsnitt. Denna förtrollande gata väntar på dig! Välj den del av Las Ramblas som lockar dig mest – du kommer inte ångra det.

Lägenheter i Las Ramblas

De olika delarna av Las Ramblas

Canaletes är uppkallad efter Canaletesfontänen, som tidigare låg i S:t Severus torn och försåg områdena Ramblas och Raval med vatten. Idag ligger den nära Plaça de Catalunya och är en mycket viktig plats i staden. FC Barcelona segrar firas runt fontänen. Den har ett plakat med texten: "Om du dricker vatten från Canaletasfontänen kommer du alltid vara förälskad i Barcelona, och oavsett hur långt bort du far kommer du alltid återvända". Så glöm inte att smaka på vattnet från Canaletasfontänen. Det är ett mycket livligt område fullt av affärer och idealiskt för att ta en skön promenad under vilken dag som helst på året.

Estudis har fått sitt namn tack vare ett universitet som låg där. Det är mycket nära de gotiska kvarteren, med butiker som säljer vackra hantverk och byggnader med anor från 1700-talet.

Sant Josep är känt för sina många gatustånd med blommor och växter. La Boquería, en fantastisk marknad, ligger i närheten.

Caputxins – både namnet och doften gör oss medvetna om att detta är en plats med kaffe i centrum. Det erbjuder också otaliga platser av kulturellt intresse. Här finns utmärkta restauranger som serverar medelhavsmat.

Santa Mónica markerar slutet på avenyn där den möter Passeig de Colom, som är en vacker gata som har en utsiktsplats som byggdes för att hedra Christopher Columbus – mannen som ”upptäckte” Amerika. Här kan du promenera med havsbrisen blåsandes i ansiktet, njuta av en vermouth och äta en god lunch. Det är ett mycket livligt område, nära Kataloniens historiska museum och den berömda stadsdelen Barceloneta.

Semesterlägenheter på Las Ramblas

Las Ramblas har en tidlös atmosfär. Samtida och äldre element smälter samman för att skapa ett spännande område i staden där konst och kultur fängslar besökarna. Urvalet av boendeformer är lika varierat med alltifrån lyxhotell till traditionella gästhus. Det finns också billiga vandrarhem för ungdomar som är belägna nära partyscenen. För dig som efterfrågar en viss självständighet är våra semesterlägenheter på Las Ramblas idealiska. De är utrustade med allt som du kan tänkas behöva. Dessutom ligger de flesta av dem nära de viktigaste attraktionerna och de har alla en karakteristisk stil som ligger i linje med stadens goda smak.

Platser att besöka på Las Ramblas

Våra lägenheter på Las Ramblas är mycket populära, så vi rekommenderar att du bokar i god tid.

Hur man tar sig till Las Ramblas

Barcelona-El Prat flygplats ligger 15 kilometer från Plaça de Catalunya. Med Aerobus tar det omkring 30 minuter att ta sig till Plaça de Catalunya. Tiden kan variera en aning beroende på trafiken. Den körs årets alla dagar och avgår var femte minut. Den kostar €5,90 och du kan köpa biljetter på nätet. Om du har mycket bagage är det bästa alternativet att ta en taxi från någon av terminalerna. Taxipriserna är reglerade.

Om den fria rörligheten är avgörande för din resa finns det biluthyrningsföretag på flygplatsen.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra