Lägenheter i Musei Vaticani

#OnlyBeFrom - känn dig som hemma på över 20.000 resmål

124

Lägenheter i Musei Vaticani

sortera efter:
Popularitet
Pris
Betyg
Avstånd till centrum
Storlek
Sovrum

Saker att göra

Intressepunkter  

Piazza Navona 256 Lägenheter
Pantheon 187 Lägenheter
Largo di Torre Argentina 146 Lägenheter
Fontana di Trevi 120 Lägenheter
Piazza di Spagna 104 Lägenheter
Castello di Sant'Angelo 92 Lägenheter
Stazione Termini 79 Lägenheter
Piazza Venezia 65 Lägenheter
Palazzo del Quirinale 59 Lägenheter
Stadio Olimpico 24 Lägenheter

De senaste kommentarerna

Våra lagenheter i Musei Vaticani, Rom, Italien har fått betyget 4.2 av 5 och betyget grundas på 511 kommentarer. Boka din lägenhet från 61US$/natt.

Lägenheter nära Vatikanen – Centralt boende

Vatikanstaten är en självständig stadsstat som bör besökas i en eller ett par dagar. Den täcker en yta på 0,439 kvadratkilometer och har en befolkning på nästan 900 invånare. Den bildades 1929 efter Lateranöverenskommelsen mellan Heliga stolen och den italienska staten. Peterskyrkan täcker 7% av Vatikanstaten och Petersplatsen täcker 13%. Dess namn kommer från det latinska uttrycket vaticínium och betyder förutsägelse; detta eftersom det förr fanns ett etruskiskt orakel på kullen.

Lägenheter nära Vatikanen Museum uthyres från 20€

Stadsstaten har en av de största samlingarna av konstverk i världen i de så kallade Vatikanmuseerna. De kom till när påven Julius II donerade en samling av konstverk år 1503. Sedan dess har familjer, individer, stater och påvar osjälviskt gjort fler donationer till samlingen, vilket ökar dess storlek.

Vatikanstaten

Man tror att aposteln S:t Peter är begravd i Peterskyrkan och att basilikan byggdes ovanpå hans grav. Inspirerad av idén om Michelangelo utformade Carlo Maderno basilikan i form av ett latinskt kors och med en fasad med enorma pelare. Många konstnärer spelade en roll i bygget, inklusive skulptören Alessandro Algardi, som skapade reliefen Fuga d'Attila, och Michelangelo, som gjorde skulpturen Pietà, som finns i kapellet på den högra sidan av basilikan.

Gian Lorenzo Bernini utformade Petersplatsen som en "entréhall" till Peterskyrkan 1956. Den stod klar 1967. Det är en trapetsformad förgård, som öppnas upp i en stor rund innergård med pelargångar krönta med en balustrad. Ovanpå balustraden finns 140 skulpturer av helgon. Det finns också två fontäner, och i mitten av torget finns en 25 meter hög obelisk som kallas "tysta vittnet" eftersom den togs till ett romerskt kolosseum från Egypten. År 1586 reste påve Sixtus V den bredvid Peterskyrkan till minnet av S:t Peters martyrskap eftersom han korsfästes nära obelisken.

Sixtinska kapellet är känt för Michelangelos fresk Yttersta domen, som pryder kupolen och lutningsväggen av kapellet. På den vänstra sidan av kapellet, vid altaret, finns fresker som berättar historien om Jesus Kristus och Moses liv. Renässansmålarna Boticelli, Perugino, Pinturicchio, Ghirlandaio, Rosselli och Signorelli har alla bidragit till dessa fresker.

Pinacoteca Vaticana är ett konstmuseum som öppnades 1932. Det har åtta utställningshallar som är i kronologisk ordning efter målningarnas ålder. Italienska primitiva målningar, sengotiska målningar, målningar från venetianska Cinquecento, verk av Leonardo da Vinci, Rafael de Zancio, italienska målare och 1400-talsmålare från andra länder är alla representerade.

Semesterlägenheter nära Vatikanen

Vatikanen har gått igenom olycksbådande perioder och lyckliga perioder, men ingen kan förneka det faktum att Peterskyrkan och allt som omger den är ett himmelskt museum tillägnat bevarandet av kristen tro som är värt att besöka oavsett personliga religiösa åsikter. Av denna anledning finns det en mängd boendealternativ i närheten. Området erbjuder lyxiga hotell, mysiga hotell, mindre hotell, moderna hotell och familjeorienterade hotell som alla är smakfulla men dyra. Om du tar en promenad i omgivningen finner du våra vackra semesterlägenheter nära Vatikanen. Inredningen är typiskt romersk och de har rymliga kök, massor av naturligt ljus och stora sovrum. Dessutom är de fullt utrustade, inklusive Wi-Fi. De är lätta att nå, och bäst av allt kan du dela dem med din familj eller dina vänner. Studioboenden tenderar att vara mindre och är ett utmärkt alternativ för yngre människor. De är fullt utrustade, har Wi-Fi, är lätta att ta sig till, har nära till alla attraktioner och är billigare. Eftersom området är dyrt finns det inga vandrarhem eller pensionat i närheten. Om du vill upptäcka Vatikanmuseerna och förundras över verken från stora konstnärer, rekommenderar vi att du tar dig en titt på din budget, stämmer av med vårt sortiment och hyr en av våra lägenheter nära Vatikanen.

Vatikanmuseerna

Att gå på museerna är en populär aktivitet bland besökare när de har sett Peterskyrkan, Sixtinska kapellet, Petersplatsen och Pinacoteca. Vi rekommenderar att du besöker dem en vardag vid lunchtid för att undvika massorna.

Om du vill ta en promenad bland alla konstverk och förlora dig i historien rekommenderar vi att du hyr en av våra lägenheter nära Vatikanen. Vi har erbjudanden som ingen annan på marknaden kan matcha. Ta bara en titt i våra kataloger och jämför dem med andra alternativ, så kommer du snart att se var du får mest värde för dina pengar.

Hur man tar sig till Vatikanen

Leonardo da Vinci-flygplatsen (Rom-Fiumicino) ligger 32 kilometer från centralstationen Termini. Bussar avgår var 20:e minut till Termini och resan tar cirka 30 minuter. På Termini kan du ta en taxi eller buss 64. En taxiresa från Fiumicino till Vatikanen kostar €50. Alla internationella biluthyrningsföretag har diskar på flygplatsen om du även planerar att göra utflykter utanför Rom.

Prenumerera på våra erbjudanden
Saker att göra